STÖD OSS

Här finns vi

Sightsavers jobbar i mer än 30 länder runt om i världen.

Vi samarbetar med lokala, regionala, nationella och internationella organisationer och myndigheter. Med deras hjälp ser vi till att människor får tillgång till ögonundersökningar och operationer, vi delar ut tabletter för att behandla och förebygga sjukdomar, vi främjar ökade rättigheter för människor med funktionsnedsättning och vi stärker lokala hälsosystem för att säkra hållbarheten i våra projekt.

För tillfället har vi utvecklingsprojekt i Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Tchad, Elfenbenskusten, Demokratiska Republiken Kongo (Kongo-Kinshasa), Etiopien, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Indien, Kenya, Liberia, Malawi, Mali, Moçambique, Nigeria, Pakistan, Republiken Kongo (Kongo-Brazzaville), Senegal, Sierra Leone, Sydsudan, Sudan, Tanzania, Gambia, Togo, Uganda, Zambia och Zimbabwe.

Ditt bidrag skapar en framtid

STÖD OSS

Berättelser från runt om i världen

Baraka Ango står med en doseringsstav i Nigeria.

Doseringsstaven – ett viktigt verktyg för att bekämpa sjukdomar

De långa och färgglada stavarna används av lokala volontärer i kampen för att utrota försummade tropiska sjukdomar. Men hur går det till?

Rebecca tar en selfie med Dorcas i Nigeria.
Sightsavers Reports

Personliga berättelser från fältet

Rebecca Mintrim från Sightsavers var med om att fira att vi distribuerat en miljard behandlingar mot försummade tropiska sjukdomar.

Porträtt av hela familjen Yadav.

Familjen Yadavs berättelse

Familjens situation var unik eftersom åtta av nio familjemedlemmar hade grå starr. Och det var väldigt svårt för barnen att få en utbildning.