STÖD OSS

Här finns vi

Sightsavers jobbar i mer än 30 länder runt om i världen.

Vi samarbetar med lokala, regionala, nationella och internationella organisationer och myndigheter. Med deras hjälp ser vi till att människor får tillgång till ögonundersökningar och operationer, vi delar ut tabletter för att behandla och förebygga sjukdomar, vi främjar ökade rättigheter för människor med funktionsnedsättning och vi stärker lokala hälsosystem för att säkra hållbarheten i våra projekt.

För tillfället har vi utvecklingsprojekt i Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Tchad, Elfenbenskusten, Demokratiska Republiken Kongo (Kongo-Kinshasa), Etiopien, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Indien, Jemen, Kenya, Liberia, Malawi, Mali, Moçambique, Nigeria, Pakistan, Republiken Kongo (Kongo-Brazzaville), Senegal, Sierra Leone, Sydsudan, Sudan, Tanzania, Gambia, Togo, Uganda, Zambia och Zimbabwe.

Ditt bidrag skapar en framtid

STÖD OSS

Berättelser från runt om i världen

A male trachoma patient sitting outside, smiling.
Sightsavers Reports

Yaya’s berättelse

När byledaren Yaya i Gambia drabbades av trakom tvingades han sluta arbeta. Efter en framgångsrik operation är människor glada att han är tillbaka.

Mariams berättelse

Mariam älskar sitt arbete. Hon har utbildats av Sightsavers och hjälper till att skydda människorna i sitt lokalsamhälle mot flodblindhet.

Elever på Jongowe-skolan köar tålmodigt i väntan på ögonundersökning. Man kan till exempel identifiera synfel.

Skolbarn på Zanzibar får en synundersökning

Sightsavers utbildar lärare att diagnostisera elever som lider av ögonsjukdomar som grå starr. Vi besökte Zanzibar för att se hur det går till.