STÖD OSS

Här finns vi

Sightsavers jobbar i mer än 30 länder runt om i världen.

Vi samarbetar med lokala, regionala, nationella och internationella organisationer och myndigheter. Med deras hjälp ser vi till att människor får tillgång till ögonundersökningar och operationer, vi delar ut tabletter för att behandla och förebygga sjukdomar, vi främjar ökade rättigheter för människor med funktionsnedsättning och vi stärker lokala hälsosystem för att säkra hållbarheten i våra projekt.

För tillfället har vi utvecklingsprojekt i Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Tchad, Elfenbenskusten, Demokratiska Republiken Kongo (Kongo-Kinshasa), Etiopien, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Indien, Kenya, Liberia, Malawi, Mali, Moçambique, Nigeria, Pakistan, Republiken Kongo (Kongo-Brazzaville), Senegal, Sierra Leone, Sydsudan, Sudan, Tanzania, Gambia, Togo, Uganda, Zambia och Zimbabwe.

Ditt bidrag skapar en framtid

STÖD OSS

Berättelser från runt om i världen

Treåriga Nadir från Bangladesh.
Sightsavers Reports

Nadirs berättelse

Treåriga Nadir föddes med gråstarr på båda ögonen, vilket påverkade hans syn allvarligt. Men en operation gav honom synen tillbaka och förändrade hans liv.

Aklima klamrar sig fast i ett av fönstrens rör i sitt hem.
Sightsavers Reports

Aklimas berättelse

Treåriga Aklima har grå starr. Hennes hem är omringat av vatten, så det är en kamp mot klockan att ge henne vård och göra livet säkert.

Zamurrad sitter ensam i sitt hem i Pakistan.
Sightsavers Reports

Zamurrads berättelse

Zamurrads liv stannade upp när hon utvecklade gråstarr, men en enkel operation gav henne självständigheten tillbaka.