Rädda ett barns syn

Hjälp oss att förhindra att barn som Enoch förlorar sin syn.

STÖD OSS

Jag vill ge en
engångsgåva

Kan behandla 28 familjer så de slipper drabbas av den smärtsamma sjukdomen trakom.

Kan ge en skola två braille-kit så barn med synnedsättning kan lära sig läsa och räkna med punktskrift.

Kan ge tre vuxna familje-försörjare en synåterställande gråstarrsoperation.

kr
Tyvärr är den minsta donation vi kan hantera 30 kr
Tyvärr kan vi inte hantera såhär stora donationer online. Hör gärna av dig genom att skicka ett email till [email protected] eller ring till vår givarservice på 08 470 24 80 om du vill veta mer om att skänka gåvor på över 100,000 kr

Sightsavers förändrar liv runt om i världen genom att förhindra blindhet som går att förebygga och återställa synen. Och det finns fortfarande tusentals människor som behöver hjälp.

Det här är Enoch, som du kanske har sett på TV nyligen. På bara två år har han redan upplevt tragedi i sitt liv. Hans mor gick bort strax efter att han föddes, och med fadern frånvarande föll det på morföräldrarna att ta honom . De insåg snart att han kämpade för att se. Enoch hade grå starr.

Grå starr är uppbyggnad av protein i ögat som, om det lämnas obehandlat, kan leda till blindhet. Detta är särskilt skadligt för barn eftersom det kan förhindra att ögonen utvecklas ordentligt. Om det inte behandlas i tid, kommer synen aldrig återställas, och kan leda till permanent blindhet.

Enoch kämpade redan för att kunna gå, och utan en synsåterställande operation från Sightsavers riskerade han också att gå miste om en utbildning. Blindhet kunde ha berövat Enoch chansen att nå sin fulla potential.

Skänk en gåva idag och hjälp oss att nå de tusentals andra barn som behöver hjälp.

Din gåva kan hjälpa oss att bekämpa blindhet

STÖD OSS