Gåvan blir dubbelt så stor på #GivingTuesday

Muzi and his dad sat outside in their village Nigeria

Din gåva kan hjälpa oss att bekämpa blindhet

STÖD OSS
Giving Tuesday Logo

Tack vare väldigt generösa Sightsavers-supportrar kommer alla donationer som sker till oss på “Giving Tuesday” att matchas. Det här innebär att din gåva blir dubblerad och donationen går ännu längre.

Det betyder att vi kan nå ännu fler barn som sjuåriga Muzi från Nigeria. När vi träffade honom hade smärtan från trakom blivit olidlig. Varje blinkning kändes som sandpapper som skrapade mot ögonen. Utan behandling skulle han ha förlorat synen helt.

Som tur var påträffade en Sightsavers-stödd kirurg Muzi i hans avlägsna by. Snabbt därefter kunde en operation genomföras och den ledde till att smärtan försvann och synen kunde räddas. Men det finns tusentals fler barn som Muzi. Barn som är i desperat behov av behandling innan det är för sent: över 11 miljoner människor riskerar att bli smittade av trakom bara i Nigeria.

Vi känner till de områden i världen där trakom fortfarande är vanligt. Nu behöver vi din hjälp för att nå dem med livsförändrande, synräddande arbete. Det handlar om att;

  • Genomföra viktiga undersökningar i avlägsna samhällen.
  • Distribuera antibiotika. Något som din gåva bidrar till.
  • Genomföra operationer som räddar synen på personer som har långt gången trakom.
  • Förbättra tillgången till vatten och sanitet.
  • Sprida information och öka kunskap om hur förebygga sjukdomen.

Så snälla du – hjälp oss att befria fler barn som Muzi från den plågsamma sjukdomen trakom. Kom ihåg att din donation kommer att matchas. Gåvan blir dubbelt så stor på #GivingTuesday

  • Gåvor kommer att bli matchade upp till 370 000 kr.

Din gåva kan hjälpa oss att bekämpa blindhet

STÖD OSS