Ett barn plåga är en förälders plåga

Denna jul – ge en gåva och hjälp till att bevara synen hos barn som Muzi.

Muzi and his dad sat outside in their village in Nigeria

Första gången som Muhamadu noterade att något var fel med sonens Muzis ögon var för cirka tre år sedan.

Sju år gamla Muzis ögon var helt klart ömma och känsliga för ljus.

Muhamadu lyckades få tag i några ögondroppar från den lokala hälsocentralen i sin by Sokoto, Nigeria. Längst inne i hjärtat visste han att de inte skulle hjälpa, men han var desperat efter att göra något – vad som helst – för att hjälpa sin son.

Muhamadu var rädd och kände sig hjälplös när han såg att Muzis symtom blev värre. Sonen led av trichiasis, ibland kallad för långt framskriden trakom. Den fruktansvärda, förblindande infektionen hade redan börjat stjäla både sonens syn och hans barndom.

Det är viktigt att vi kan nå barn som Muzi, barn som bor i avlägsna och svåråtkomliga byar på landsbygden, och ge dem antibiotika vid infektioner som kan orsaka att synen går förlorad eller bistå med en operation som behövs i vissa brådskande fall. Trichiasis förstör liv men med ditt stöd kan vi hjälpa till att förhindra att så sker.

Kommer du att hjälpa oss att nå fler barn som Muzi genom att skänka en gåva denna jul?

Muhamadu blev otroligt lättad när han fick reda på att det fanns tillgänglig hjälp att få. Kraften att se till att sonen skulle få denna hjälp tilltog. Han ville snabbt minska sin sons lidande. Muzi förskräckliga smärta hade börjat isolera honom från omgivningen – till och med hans bilresa till sjukhuset, normalt en källa till mycket spänning för små pojkar möttes med tystnad. Han hade för ont för att kunna glädjas över att få åka bil.

Skillnaden hos Muzi när han kom från operationen var häpnadsväckande. Hans ögon var fortfarande ömma på grund av stygnen, men nu satt han rakt upp och tittade runt i rummet, och pratade med alla som ville lyssna.

Muzi kan nu gå tillbaka till skolan och få den utbildning han behöver för att kunna skapa sig en ljusare framtid. Förändringar som dessa, otroliga förändringar, händer tack vare supportrar som du. Tillsammans kan vi göra mer. Din gåva kan befria barn från trakomens lidande och hjälpa till att rädda deras dyrbara syn.

Bidra till förändring – bidra nu!

STÖD OSS