Sightsavers vd hyllas i New Year 2016 Honours List

Caroline Harper is smiling.

Det är med stor glädje som den internationella välgörenhetsorganisationen Sightsavers kan meddela att vd Dr Caroline Harper har utsetts till Commander of the Order of the British Empire (CBE) i New Year 2016 Honours List som utfärdas av Hennes Majestät Drottning Elizabeth II.

Dr Harper får utmärkelsen för sitt arbete med synskadade människor runt om i världen.

Sightsavers arbetar i över 30 länder i Afrika och Asien för att hjälpa blinda människor att återfå sin syn, och för att i möjligaste mån undvika att människor förlorar synen från första början. Utöver det hjälper de till att förbättra livssituationen för människor som lever med funktionsnedsättningar, framförallt de som är permanent blinda. Dr Harper har lett Sightsavers i över tio år och under den tiden har Sightsavers växt kraftigt både vad gäller omsättning och inflytande. Under året genomfördes över 12,8 miljoner synundersökningar och över 271 000 livsförändrande operationer.

Sightsavers vd Dr Harper kommenterar utnämningen till CBE: ”Jag ser det verkligen som en ära för Sightsavers: alla medarbetare, samarbetspartners och bidragsgivare som gör vårt arbete möjligt. Tack vare dessa ansträngningar har så många människor fått behålla sin syn eller fått den återställd.

”Jag är oerhört glad över att få ta emot utmärkelsen och hoppas att få fortsätta leda denna organisation som jag är så stolt över in i framtiden. Det finns mycket kvar att göra!”

Tidigare under året kunde man ta del av det fantastiska arbete som Sightsavers utför i en Unreported World-dokumentär – The Fight for Sight – där man tittade närmare på de utmaningar som människor i Malawi ställs inför efter att ha förlorat synen till följd av en något som okomplicerat som gråstarr. Den gripande berättelsen om 14-åriga Rose som ser sig själv och sin familj för första gången har setts av över 10 miljoner människor.

Ditt bidrag skapar en framtid

Ögonhälsa
En person som tvättar händerna.
sightsavers_news

Covid-19: ett meddelande från Sightsavers globala vd Caroline Harper

Sightsavers följer noggrant utvecklingen av covid-19-utbrottet och gör allt för att skydda både vår personal och samhällena i länderna där vi arbetar.

Sia och hennes barn ler efter en ögonundersökning i Liberia.
sightsavers_news

Vad vi har uppnått 2019

Det har varit ännu ett banbrytande år för Sightsavers. Läs om vad vi har haft för oss, från att sjösätta nya program och konstutställningar till att träffa drottningen.

Människor går av en båt i en hamn.
Sightsavers Reports

Blindheten halverad i det avlägsna Sundarban

I en avlägsen region i östra Indien var tidigare en av 50 människor blind. Genom ett Sightsavers-projekt har man nu reformerat ögonhälsan där och förändrat tusentals människors liv.