STÖD OSS
sightsavers_news

Artisten Denise Lopez vill förändra världen med Sightsavers

oktober 2018
Denise Lopez.
© Filip Cederholm.

Artisten Denise Lopez är ny ambassadör för Sightsavers Sverige.

Tillsammans går det att skapa förändring och Denise vet att det går att förmedla budskap och sprida engagemang med musiken som bas. Hon vill göra verklighet av FNs globala mål och bidra till att skapa en värld där ingen lämnas utanför.

Denise Lopez är artisten, mamman och förändringsagenten som sedan unga år alltid tagit möjligheten till att förbättra och stötta livet för barn, ungdomar och utsatta människor, oavsett var i världen hon befunnit sig.

”Det började redan som liten när jag bodde i Mexiko. Jag fann en glädje i att kunna göra något för en annan människa. Det är något medfött och en grundläggande värdegrund hos mig,” säger Denise Lopez.

Som ambassadör för Sightsavers vill Denise lyfta betydelsen av ögonhälsa, inkluderande utbildning, och social integration av människor med syn- och funktionsnedsättning i låg- och medelinkomstländer.

Idag finns det över 1 miljard människor som har någon form av funktionsnedsättning varav 253 miljoner är blinda eller har en synnedsättning. Antalet blinda i världen uppgår till 36 miljoner enligt Världshälsoorganisationen, WHO.

På Världssyndagen den 11 oktober lanserade Sightsavers kampanjen Punkt.Slut med syfte att engagera företag, organisationer och allmänheten i arbetet med att eliminera en av världens äldsta ögonsjukdoma; trakom.

”Idag är det 157 miljoner människor som befinner sig i riskzonen för att få trakom och det är mer vanligt att barn och kvinnor drabbas. Självklart ska vi medverka till att sätta stopp för en av världens äldsta ögonsjukdomar,” framhåller Denise som kommer att stå bakom #punktslutfortrakom.

”Jag fann en glädje i att kunna göra något för en annan människa.”
Denise Lopez

Vill du veta mer om vad som händer?

Nyheter och berättelser
Carlitos smiles after receiving his new glasses.
sightsavers_news

Höjdpunkter i januari: uppdateringar från hela världen

Lärare i Nigeria utbildas att undersöka synen på sina elever. Uppdateringar från Moçambique, Uganda och mycket mer.

januari 2019
Två sjukvårdare tvättar ögonen på män som är klädda i traditionella afrikanska kläder.
sightsavers_news

Höjdpunkter i november: uppdateringar från hela världen

Nyheter om ett program där över 137 000 glasögon distribuerats i åtta länder. Dessutom reportage från Guinea, Elfenbenskusten, Moçambique och mycket mer.

november 2018
En grupp patienter i Kenya skrattar och ler efter att ha genomgått gråstarrsoperation.
sightsavers_news

Höjdpunkter i oktober: uppdateringar från hela världen

I oktober uppmärksammade man världssyndagen i flera av de länder där Sightsavers arbetar. Dessutom nyheter från Kenya, Moçambique och mycket mer.

oktober 2018