STÖD OSS
sightsavers_news

Artisten Denise Lopez vill förändra världen med Sightsavers

October 2018
Denise Lopez.
© Filip Cederholm.

Artisten Denise Lopez är ny ambassadör för Sightsavers Sverige.

Tillsammans går det att skapa förändring och Denise vet att det går att förmedla budskap och sprida engagemang med musiken som bas. Hon vill göra verklighet av FNs globala mål och bidra till att skapa en värld där ingen lämnas utanför.

Denise Lopez är artisten, mamman och förändringsagenten som sedan unga år alltid tagit möjligheten till att förbättra och stötta livet för barn, ungdomar och utsatta människor, oavsett var i världen hon befunnit sig.

”Det började redan som liten när jag bodde i Mexiko. Jag fann en glädje i att kunna göra något för en annan människa. Det är något medfött och en grundläggande värdegrund hos mig,” säger Denise Lopez.

Som ambassadör för Sightsavers vill Denise lyfta betydelsen av ögonhälsa, inkluderande utbildning, och social integration av människor med syn- och funktionsnedsättning i låg- och medelinkomstländer.

Idag finns det över 1 miljard människor som har någon form av funktionsnedsättning varav 253 miljoner är blinda eller har en synnedsättning. Antalet blinda i världen uppgår till 36 miljoner enligt Världshälsoorganisationen, WHO.

På Världssyndagen den 11 oktober lanserade Sightsavers kampanjen Punkt.Slut med syfte att engagera företag, organisationer och allmänheten i arbetet med att eliminera en av världens äldsta ögonsjukdoma; trakom.

”Idag är det 157 miljoner människor som befinner sig i riskzonen för att få trakom och det är mer vanligt att barn och kvinnor drabbas. Självklart ska vi medverka till att sätta stopp för en av världens äldsta ögonsjukdomar,” framhåller Denise som kommer att stå bakom #punktslutfortrakom.

”Jag fann en glädje i att kunna göra något för en annan människa.”
Denise Lopez

Vill du veta mer om vad som händer?

Nyheter och berättelser
Posters for the film event, with the words 'Brand Film Festival 2019'.

Sightsavers vinner brons för film om sitt arbete

En film om Sightsavers globala arbete har prisats på Brand Film Festival Awards.

May 2019
Zuhara från Tanzania står utanför sin skola

Sightsavers mottar gåva på över 12 miljoner kronor för finansiering av livsviktigt arbete med ögonhälsa

Gåvan från välgörenhetsfonden Arcadia gör det möjligt för Sightsavers att fortsätta bekämpa blindhet som kan förebyggas i några av världens allra fattigaste länder.

May 2019
En fyrhjulsdriven jeep korsar en ranglig bro över en flod i regionen Rivercess, Liberia.

Liberia fem år senare: att rädda syn i efterdyningarna av Ebola

Lincoln Gankpala från Liberias hälsodepartement delar med sig av sina erfarenheter av att behandla flodblindhet före, under och efter den förödande ebolaepidemin som krävde tusentals människors liv.

May 2019