Sightsavers startar samarbete med D & Company, en ledande aktör på den nordiska optikmarknaden

Sightsavers har inlett ett samarbete med det nordiska företaget D & Company som erbjuder digitala tjänster till optiker. Målet är att främja ögonhälsa och samla in pengar till ögonvårdsprojekt över hela världen.

D & Company är specialiserade på digitala och webbaserade tjänster för optiker och de kommer nu att erbjuda sina kunder möjligheten att skänka en gåva till Sightsavers via sin e-handelsplattform. Som en del i samarbetet, som sjösattes på Världssyndagen den 11 oktober, kommer D & Company även att uppmärksamma Sightsavers på sina webbplatser, på sociala medier och i sina nyhetsbrev.

D & Companys VD för Norden Ralph Dahlin berättar: ”Vi tycker att det är viktigt att Sightsavers tillsammans med sina partnerorganisationer genomför ögonundersökningar och distribuerar fler glasögon till barn och vuxna i länder där det råder stor ojämlikhet. Vi hoppas kunna hjälpa till att utbilda fler optiker att diagnostisera synproblem.”

D & Company grundades 2014 och har vuxit kraftigt på den nordiska marknaden och de planerar nu att expandera även utanför Norden. Deras huvudfokus ligger på att digitalisera olika optikertjänster som kundtjänst, kommunikation med konsumenter och leverantörer, samt att erbjuda varje optiker en egen nätbutik.

Sightsavers verksamhetschef i Norden Cornilla von Plomgren berättar: ”Vi tycker det är oerhört spännande att samarbeta med ett företag som erbjuder en helt igenom digital affärsmodell och som uppmuntrar optiker, digitala konsumenter och leverantörer att engagera sig i att förbättra synen för människor över hela världen.”

Trichiasispatienten Edisa Nalubanga har fått bandagen borttagna efter sin operation.

Hur vi kämpar mot blindhet som kan undvikas

Sightsavers hjälper till att leverera ögonoperationer till dem med störst behov, utbilda sjukvårdare och kirurger och distribuera läkemedel för att behandla ögonsjukdomar.

Mer om vårt arbete

Läs våra senaste nyheter och berättelser

Nyheter från Sightsavers

Mer om vårt arbete

En person som tvättar händerna.
sightsavers_news

Covid-19: ett meddelande från Sightsavers globala vd Caroline Harper

Sightsavers följer noggrant utvecklingen av covid-19-utbrottet och gör allt för att skydda både vår personal och samhällena i länderna där vi arbetar.

Sia och hennes barn ler efter en ögonundersökning i Liberia.
sightsavers_news

Vad vi har uppnått 2019

Det har varit ännu ett banbrytande år för Sightsavers. Läs om vad vi har haft för oss, från att sjösätta nya program och konstutställningar till att träffa drottningen.

Människor går av en båt i en hamn.
Sightsavers Reports

Blindheten halverad i det avlägsna Sundarban

I en avlägsen region i östra Indien var tidigare en av 50 människor blind. Genom ett Sightsavers-projekt har man nu reformerat ögonhälsan där och förändrat tusentals människors liv.