STÖD OSS
sightsavers_news

Sightsavers startar samarbete med D & Company, en ledande aktör på den nordiska optikmarknaden

oktober 2018

Sightsavers har inlett ett samarbete med det nordiska företaget D & Company som erbjuder digitala tjänster till optiker. Målet är att främja ögonhälsa och samla in pengar till ögonvårdsprojekt över hela världen.

D & Company är specialiserade på digitala och webbaserade tjänster för optiker och de kommer nu att erbjuda sina kunder möjligheten att skänka en gåva till Sightsavers via sin e-handelsplattform. Som en del i samarbetet, som sjösattes på Världssyndagen den 11 oktober, kommer D & Company även att uppmärksamma Sightsavers på sina webbplatser, på sociala medier och i sina nyhetsbrev.

D & Companys VD för Norden Ralph Dahlin berättar: ”Vi tycker att det är viktigt att Sightsavers tillsammans med sina partnerorganisationer genomför ögonundersökningar och distribuerar fler glasögon till barn och vuxna i länder där det råder stor ojämlikhet. Vi hoppas kunna hjälpa till att utbilda fler optiker att diagnostisera synproblem.”

D & Company grundades 2014 och har vuxit kraftigt på den nordiska marknaden och de planerar nu att expandera även utanför Norden. Deras huvudfokus ligger på att digitalisera olika optikertjänster som kundtjänst, kommunikation med konsumenter och leverantörer, samt att erbjuda varje optiker en egen nätbutik.

Sightsavers verksamhetschef i Norden Cornilla von Plomgren berättar: ”Vi tycker det är oerhört spännande att samarbeta med ett företag som erbjuder en helt igenom digital affärsmodell och som uppmuntrar optiker, digitala konsumenter och leverantörer att engagera sig i att förbättra synen för människor över hela världen.”

Trichiasispatienten Edisa Nalubanga har fått bandagen borttagna efter sin operation.

Hur vi kämpar mot blindhet som kan undvikas

Sightsavers hjälper till att leverera ögonoperationer till dem med störst behov, utbilda sjukvårdare och kirurger och distribuera läkemedel för att behandla ögonsjukdomar.

Mer om vårt arbete

Läs våra senaste nyheter och berättelser

Nyheter från Sightsavers

Mer om vårt arbete

Två sjukvårdare tvättar ögonen på män som är klädda i traditionella afrikanska kläder.
sightsavers_news

Höjdpunkter i november: uppdateringar från hela världen

Nyheter om ett program där över 137 000 glasögon distribuerats i åtta länder. Dessutom reportage från Guinea, Elfenbenskusten, Moçambique och mycket mer.

november 2018
En grupp patienter i Kenya skrattar och ler efter att ha genomgått gråstarrsoperation.
sightsavers_news

Höjdpunkter i oktober: uppdateringar från hela världen

I oktober uppmärksammade man världssyndagen i flera av de länder där Sightsavers arbetar. Dessutom nyheter från Kenya, Moçambique och mycket mer.

oktober 2018
Denise Lopez.
sightsavers_news

Artisten Denise Lopez vill förändra världen med Sightsavers

Artisten Denise Lopez är ny ambassadör för Sightsavers Sverige.

oktober 2018