Sightsavers Reports

Kan du hjälpa till att rädda synen på fler familjer som Bibies?

Mayasa håller Bibie i famnen utanför deras hus

Gör något fantastiskt i dag

STÖD OSS

Bibie (bilden ovan) bor med sin familj i ett avlägset samhälle i Tanzania. Hennes by ligger i en extremt avskild del av landet, bortom täta cashewodlingar och kilometerlånga grusvägar.

Trakom har blivit allt mindre vanligt i Tanzania. Men det finns fortfarande familjer som Bibies i landets avlägsna delar som lider av den fruktansvärda sjukdomen som orsakar hemsk smärta och blindhet.

Bibie led redan av trakom och utan behandling hade hon kunnat gå samma öde till mötes som de andra kvinnorna i familjen. Hennes mamma Mayasas ögonfransar skrapade mot ögat på grund av sjukdomen och hennes mormor Aluna led av den värsta formen av långt framskridet trakom jag någonsin sett.

Som tur var nådde vi Bibie när sjukdomen fortfarande var i ett tidigt stadium

Som tur var nådde vi Bibie när sjukdomen fortfarande var i ett tidigt stadium och kunde behandla henne med antibiotika. Senare fick Aluna och Mayasa den synräddande operation de behövde vid en av Sightsavers tillfälliga ögonkliniker och de är nu också fria från sjukdomen.

Våra engagerade sjukvårdare tillryggalägger enorma avstånd på sina resor i regionen för att kunna behandla alla som drabbats. Men vi behöver ditt stöd också. Du kan hjälpa till så att en person som riskerar att bli blind kan få en operation som räddar synen.

Kan du hjälpa till att eliminera trakom i bortglömda samhällen som Bibies i dag?

Gör något fantastiskt i dag

Jag vill skänka
engångsgåva
en gåva

Kan behandla 28 familjer så de slipper drabbas av den smärtsamma sjukdomen trakom.

Kan ge en skola två braille-kit så barn med synnedsättning kan lära sig läsa och räkna med punktskrift.

Kan ge tre vuxna familje-försörjare en synåterställande gråstarrsoperation.

kr
Tyvärr är den minsta donation vi kan hantera 30 kr
Tyvärr kan vi inte hantera såhär stora donationer online. Hör gärna av dig genom att skicka ett email till [email protected] eller ring till vår givarservice på 08 470 24 80 om du vill veta mer om att skänka gåvor på över 100,000 kr