Sightsavers Givarlöfte och Integritetspolicy

Vi arbetar tillsammans för att återställa syn, förebygga blindhet och bygga en värld där alla kan delta i samhället utan att diskrimineras. Vi hade inte kunnat göra detta utan dig och är oerhört tacksamma för ditt stöd.

När du stödjer oss ger vi dig följande löften.

  • Vi lovar att alltid sätta dem vi ska hjälpa främst och använda våra pengar på det sätt som är bäst för dem.
  • Vi lovar att inte sälja dina personuppgifter.
  • Vi lovar att inte dela dina personuppgifter med tredje part så att de kan använda dem i eget intresse.
  • Vi lovar att hålla dig uppdaterad om vårt arbete och vad vi åstadkommer med dina pengar.
  • Vi lovar att samla in pengar på ett ärligt och korrekt sätt. Sightsavers har ett 90-konto, och det innebär att vår verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll.
  • Vi lovar att endast skicka e-post eller ringa till dig om du givit oss ditt tillstånd
  • Vi lovar att övervaka vårt callcenter och våra leverantörer och se till att de upp till våra höga krav.
  • Vi lovar att följa dina instruktioner om hur du vill bli kontaktad.
  • Vi lovar att lyssna på dig.

Du kommer att förändra liv

Varje gåva du skänker hjälper till att förändra livet för människor i några av världens allra fattigaste länder. Sedan vi började vårt arbete har vi levererat 7,3 miljoner gråstarrsoperationer och 423 000 trakomoperationer. Våra givare har också hjälpt oss att kunna stödja mer än 225 000 människor med funktionsnedsättning och ge dem möjligheten att kunna leva självständiga liv. Det tycker vi är väl investerade pengar och vi hoppas att du håller med.

Integritetspolicy

Hur vi använder dina personuppgifter

Vi vill att du ska kunna känna dig nöjd och stolt över ditt stöd till Sightsavers. Därför vill vi också göra det lätt för dig att förstå hur vi använder dina personuppgifter.

Vi kommer aldrig att dela dina personuppgifter med tredje part så att de kan använda dem i eget intresse och vi kommer heller aldrig att sälja dina uppgifter till någon annan organisation. Vi tar skyddet av dina personuppgifter på största allvar.

Om du har frågor om behandlingen av dina personuppgifter får du gärna kontakta vår givarsupport genom att mejla [email protected] eller ringa 08-470 24 80.

Hur samlar vi in dina personuppgifter?

Det kan ske när du skänker en gåva eller registrerar dig för ett nyhetsbrev. Vi privata telefonnummer och e-postadresser om du inte givit dem till oss.

Vi kan också få uppgifter om dig när du använder dig av en tredje part som vi samarbetar med. Till exempel om du skänkt en gåva till oss via en tredje part som Zohero och givit dem tillåtelse att dela dina uppgifter med oss.

Vi samlar också in information om besökare på vår webbplats genom cookies som bland annat visar vilka sidor de besökt och hur länge de haft sidorna öppna. Det hjälper oss att förbättra vår webbplats och göra den mer relevant. Den typen av information är anonym och kan inte användas för att identifiera enskilda användare.

På ett liknande sätt håller vi reda på om våra möppnats och hur många som klickat vidare till vår webbplats. Det hjälper oss att förbättra våra moch förhoppningsvis göra dem mer intressanta för dig att läsa.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Vi vill gärna kommunicera med våra givare så att du kan läsa och lära dig mer om arbetet du stödjer och även ge dig möjlighet att ge ytterligare stöd – om du vill.

Det är viktigt för oss att du bara får den information som är relevant för dig. Genom att använda uppgifterna vi har så kan vi anpassa vår kommunikation och skicka mindre post, vilket sparar pengar. Det gör att vi kan använda mer pengar till vårt nödvändiga och livsförändrande arbete.

För att vi ska kunna ge dig relevant information använder vi uppgifterna du ger oss för att förstå mer om dig och hur du vill stödja oss.

Det liknar bonuskortet i mataffären, där de tittar på vad du brukar köpa för att sedan kunna skicka den information som är relevant för just dig. Det är också bra för oss att veta var du bor vi bjuder in till olika evenemang.

Vi kan också titta på allmänt tillgänglig information för att lära oss mer om dig, till exempel demografiska data baserade på området . Det gör att vi kan kontakta dig på bästa sätt.

Om du har godkänt att ta emot e-post och SMS från oss så kan vi också.

Vi lagrar dina uppgifter i säkra system så att alla gåvor vi mottar finns noggrant dokumenterade. Det är viktigt för den finansiella redovisningen och hjälper oss också att kunna ge dig ett utdrag på alla dina gåvor om du skulle vilja ha det.

Det händer att vi tar hjälp av andra företag. Det kan till exempel vara tryckerier för våra broschyrer eller post- och telefonitjänster. Vi förser dem då endast med den information de behöver för att kunna leverera den specifika tjänsten. Leverantörerna står under juridiskt bindande kontrakt och lagrar ingen information på sina egna system längre än absolut nödvändigt.

Vi tycker också det är viktigt att hålla vår information uppdaterad och korrekt. Varje år jämför vi den med olika nationella register för att kontrollera om givare flyttat eller om någon avlidit.

Kontakta vår givarsupport om du vill kontrollera att de uppgifter vi har om dig är riktiga eller vill ändra sättet vi kommunicerar med dig på. Du hittar också den här policyn och vår cookiepolicy på www.sightsavers.se

Ladda ner Sightsavers Givarlöfte och Integritetspolicy (pdf)