Starta din egen insamling

Att starta en egen insamling kan vara både roligt och spännande och du gör samtidigt en fantastisk insats för någon annan.

Genom att samla in pengar till Sightsavers bidrar du till att människor slipper bli blinda eller rent av får synen tillbaka.

75% av all blindhet och synnedsättning går att förhindra och vår vision är en värld där ingen människa blir blind på grund av sjukdomar som vi kan bota eller förebygga.

När kan jag starta en insamling?

Du kan starta en insamling när som helst. Till exempel så kan du be om donationer istället för presenter i samband med en födelsedag eller annan högtidsdag. Du kan också be folk sponsra dig om du har bestämt dig för att springa ett lopp, hoppa fallskärm eller utmana dig själv på något annat sätt för att stötta Sightsavers. Ett tredje sätt är att bjuda in folk på middag eller fika och be dem att skänka en slant.  Eller så kanske du har en talang du kan byta mot donationer? Erbjud dig att ta proffsiga bilder av dina vänner, hjälp dem dressera sina hundar, sminka dem inför en fest eller komponera sånger om dem – möjligheterna är oändliga!

Hur gör man?

Det är både enkelt och går snabbt att starta en insamling, eller en kampanj som de också kallas. Du registrerar din insamling och namnger din kampanj här.

Om du berättar om din insamling för familj, vänner och bekanta både via sociala media och när ni träffas kommer de flesta säkert vara villiga att stötta dig. För varje krona du kan samla in kan vi skydda ett barn mot parasitsjukdomen flodblindhet under ett helt år.

Om du vill ha tips på insamlingsaktiviteter eller vill diskutera din idé med någon, mejla gärna [email protected].

Lycka till!

Sightsavers samarbetar med företaget Zohero för att erbjuda tjänsten starta egna insamlingar.

 

Du kan vara med och förändra liv

Jag vill ge en
engångsgåva

Kan behandla 28 familjer så de slipper drabbas av den smärtsamma sjukdomen trakom.

Kan ge en skola två braille-kit så barn med synnedsättning kan lära sig läsa och räkna med punktskrift.

Kan ge tre vuxna familje-försörjare en synåterställande gråstarrsoperation.

kr
Tyvärr är den minsta donation vi kan hantera 30 kr
Tyvärr kan vi inte hantera såhär stora donationer online. Hör gärna av dig genom att skicka ett email till [email protected] eller ring till vår givarservice på 08 470 24 80 om du vill veta mer om att skänka gåvor på över 100,000 kr