STÖD OSS

Sightsavers vinner brons för film om sitt arbete

May 2019

En film av Sightsavers om organisationens arbete vann brons på Brand Film Festival Awards där Europas främsta branding-filmer uppmärksammas.  

Sightsavers fick priset för sin varumärkesfilm “What We Do’ brand film” (Vad vi gör) på 2019 års Brand Film Festival, som presenterades av PR Week och Campaign Magazine på Hawker House i London den 1 maj. Under eventet visades de nominerade filmerna och man arrangerade även paneldiskussioner och presenterade case-studies om de bästa varumärkesfilmerna i Europa.

Sightsavers film fick pris i kategorin Not for Profit/Giving Back (Välgörenhet/Ge tillbaka) där bidrag från både välgörenhetsorganisationer och privata företag tävlade. Guldet delades ut till Samaritans an agency Pegasus, för deras film ”Small Talk Saves Lives” (Småprat räddar liv).

”What We Do” ger en översikt av Sightsavers arbete och de olika programmen runt om i världen, dessutom innehåller filmen nyckelcitat från vd:n Caroline Harper och andra viktiga medarbetare. I filmen presenteras även en del av Sightsavers framgångar och den ger inblickar i arbetet med att skydda syn och kämpa för funktionsnedsattas rättigheter.

Den brittiska skådespelerskan och Sightsavers-ambassadören Sunetra Sarker är berättarröst i filmen, som producerats i samarbete med Londonbaserade Magneto Films.

Se Sightsavers prisbelönta film

Klicka ovan för att se filmen om Sightsavers livsförändrande arbete i över 30 länder runt om i världen (på engelska).

Vill du veta mer om vad som händer?

Fler nyheter
Ett barn i Elfenbenskusten får sina ögon undersökta för trakom.
/ Nyheter /

Höjdpunkter i april: uppdateringar från hela världen

Sammandrag från det senaste arbetet som dina gåvor hjälper till att stödja och nyheter från Pakistan, Liberia och Elfenbenskusten.

May 2019
Zuhara från Tanzania står utanför sin skola

Sightsavers mottar gåva på över 9 miljoner kronor för finansiering av livsviktigt arbete med ögonhälsa

Gåvan från välgörenhetsfonden Arcadia gör det möjligt för Sightsavers att fortsätta bekämpa blindhet som kan förebyggas i några av världens allra fattigaste länder.

May 2019
En fyrhjulsdriven jeep korsar en ranglig bro över en flod i regionen Rivercess, Liberia.

Liberia fem år senare: att rädda syn i efterdyningarna av Ebola

Lincoln Gankpala från Liberias hälsodepartement delar med sig av sina erfarenheter av att behandla flodblindhet före, under och efter den förödande ebolaepidemin som krävde tusentals människors liv.

May 2019

Vill du höra från oss via mejl?