Varför ge till Sightsavers?

Läs om hur vi använder dina pengar och hur din gåva kan förändra liv.

En stor grupp skolelever i Malawi. De är klädda i klarblå uniformer och har samlats utanför, ler och jublar.

Varför stödja Sightsavers?

Visste du att 36 miljoner människor i världen är blinda men att 75 % av dem lider av blindhet som kan förebyggas? Nästan alla som drabbats lever i utvecklingsländer och det är extra tragiskt att de flesta av dem inte hade behövt bli blinda överhuvudtaget.

Sightsavers arbetar för att skydda syn, förebygga blindhet som kan undvikas och främja rättigheter för människor med funktionsnedsättning i några av världens allra fattigaste länder.

Hur kommer ditt stöd att göra skillnad?

Genom att skänka en gåva till Sightsavers kan du hjälpa till att ge någon en gråstarrsoperation eller skydda en familj, eller till och med ett helt samhälle, från sjukdomar som orsakar smärtsam blindhet som helt hade kunnat undvikas.

Det är operationer och behandlingar som kan förändra människors liv. Tack vare dig kan någon få tillbaka sin självständighet och möjlighet att försörja sig eller ett barn kan få möjlighet att gå i skolan på lika villkor. Ditt stöd kan verkligen bli livsförändrande och vi är oerhört tacksamma för att du kan tänka dig att skänka en gåva.

Varje gåva hjälper

Sightsavers räckvidd och expertis

Sightsavers är en ledande välgörenhetsorganisation som arbetar med att bekämpa blindhet i utvecklingsländer. Tillsammans med flera olika partner i över 30 länder runt om i världen arbetar vi med orsakerna till blindhet som kan undvikas, till exempel rent vatten och utbildning. Vårt mål är att med hjälp av lokalbefolkningen stärka deras hälso- och sjukvårdssystem så att de kan leverera stöd och vård på lång sikt.

Tillsammans med våra lokala samarbetspartner distribuerar vi behandling mot sjukdomar, genomför operationer och utför ögonundersökningar. Vi arbetar också för rättigheter för människor med funktionsnedsättning.

Sedan 1950 har ditt stöd gjort det möjligt för oss att distribuera 478 miljoner behandlingar som skyddar mot flodblindhet, leverera7,3 miljoner gråstarrsoperationer och ge mer än 225 000 människor med funktionsnedsättning möjligheten att leva självständigt liv.

Hur samlar Sightsavers in pengar?

Vi samlar in pengar till vårt arbete genom generösa gåvor från bidragsgivare som dig, till exempel gåvor, arv och sponsrade evenemang.

Vi tar också emot pengar från andra organisationer, till exempel våra företagspartner, statliga organ, välgörenhetsfonder och andra bidragsgivande organ.

Vi värdesätter verkligen våra bidragsgivares förtroende så när du stödjer oss ger vi dig ett antal löften. Läs mer i vårt insamlingslöfte.

Hur använder Sightsavers pengarna?

Varje krona du skänker hjälper oss att nå Sightsavers mål att utrota blindhet som kan undvikas och främja jämlikhet för människor med funktionsnedsättning.

Vi gör allt för att använda dina pengar på bästa sätt. Vi ser till att ha en sund ekonomisk förvaltning och vi tror på att åstadkomma långsiktiga förändringar. Du kan läsa mer om hur vi använder våra pengar i vår årsredovisning.

Insamlingsstiftelsen Sightsavers Sverige har 90-konto och är därmed godkänd av Svensk Insamlingskontroll, som även granskar verksamheten

Vill du veta mer?

Så här styrs vi

Vår vision och mission fokuserar på våra centrala, långsiktiga mål som vi hela tiden strävar mot. Här kan du läsa om hur vår verksamhet styrs.

Var historia

Sightsavers grundades 1950 av Sir John Wilson och hette först The Royal Commonwealth Society for the Blind. Varje krona du skänker hjälper oss att nå Sightsavers mål.

Vad vi gör

Sightsavers uppdrag är att förebygga blindhet som kan undvikas, bekämpa försvagande sjukdomar och främja jämlikhet för personer med funktionsnedsättning. Ta reda på var vi arbetar, hur vi styrs och vad vi gör med pengarna vi samlar in.

Hjälpa oss att rädda någons syn idag

STÖD OSS